Regio – In het hele land moeten mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn en eventueel koorts thuisblijven; ze moeten sociale contacten zo veel mogelijk mijden tot ze weer zijn opgeknapt. Dat maakte minister Bruno Bruins vanmiddag bekend in een extra NOS-journaal. Voor personeel in de zorg geldt een hogere drempel: voor hen geldt dat ze alleen met de genoemde klachten én koorts thuis moeten blijven.

Afgelastingen

Verder adviseert het crisisteam om alle evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten. Ook musea, theaters en sportclubs krijgen het advies om de deuren de komende weken te sluiten. Restaurants met meer dan 100 zitplaatsen moeten passende maatregelen nemen om besmetting te voorkomen, De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 1 april.

Ook in de gemeente Coevorden heeft dat natuurlijk flinke gevolgen. Er zijn al diverse activiteiten afgelast en de komende dagen zullen er meer volgen. Coevorder Nieuws houdt u zo goed mogelijk op de hoogte van de afgelastingen.

De scholen blijven vooralsnog geopend, omdat er onder jongeren weinig besmettingen zijn en scholieren minder vatbaar zijn. Bezoeken aan ouderen en mensen met een verminderde weerstand moeten beperkt worden.

De uitgebreide informatie en de uitzending van de NOS zijn HIER te bekijken.

College besluit dinsdag over herdenkingsactiviteiten

Afgelasting voorstellingen Hofpoort