Coevorden – Germanicus is uitstekend begonnen aan de competitie: de uitwedstrijd tegen EMMS in Slagharen werd gewonnen met maar liefst 0-9. Met vlot combinatiespel werd EMMS vanaf de aftrap onder druk gezet.

In de zevende minuut benutte Roelof van Dijk een terecht gegeven strafschop: 0-1. Germanicus verslapte niet en via de rechter- en linkerflanken kwamen de Germanen continu door. In de dertiende minuut rondde Jessie Rotmensen een voorzet van Roelof van Dijk af voor de 0-2. Nog geen minuut later stond de 0-3 op de het scorebord. Robin Barends zette vanaf de rechterflank voor en Jessie Rotmensen scoorde beheerst zijn tweede doelpunt.Hierna kwam het Coevorder kwartiertje van spits Stan Meijerink, hij scoorde de 0-4, de 0-5 en bepaalde de ruststand op 0-6.

Na rust speelde Germanicus de wedstrijd rustig uit en kwam via twee doelpunten van Roelof van Dijk op 0-7 en 0-8. Laatste man Erwin Moddejongen bepaalde met een mooi uitgespeeld doelpunt de eindstand van 0-9.

Volgende week speelt Germanicus thuis tegen VENO uit Vollenhoven. De wedstrijd begint om 14.30 uur.