Coevorden – De Zwem4Daagse van Zwem- en Waterpolovereniging De Plons is vandaag van start gegaan. Miss Ganzenhoedster Yenah Sanli en Mini-Miss Ganzenhoedster Eden Dost openden het zwemevenement vanavond. De eerste activiteit was schatduiken. Onder andere de Miss en de Mini-Miss gooiden muntjes in het water. Direct na de opening kleedde Yenah zich snel om en dook het water in om mee te doen aan de vierdaagse.

De Zwem4Daagse in De Swaneburg is tot en met vrijdag 21 oktober. Er kan dus een rustdag worden opgenomen.  Gedurende vier dagen dienen de deelnemers twintig banen per dag te zwemmen. Er zijn tegen de honderd deelnemers.

Zwemmen kan op die dagen van 7.00 tot 10.30 uur, 12.00 tot 13.00 uur en 18.00 tot 19.15 uur, alleen op vrijdagochtend geldt een tijd van 9.00 tot 10.30 uur. Is de Zwem4Daagse volbracht, dan liggen een medaille, oorkonde en goodiebag klaar.

Activiteiten

Na het schatduiken van vandaag is er elke dag van de vierdaagse rond 19.15 uur een activiteit. Zo is er dinsdagavond een waterpoloclinic. Op vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur is er een gezellige disco, georganiseerd door De Swaneburg. De kosten van de disco worden voor deelnemers van de Zwem4Daagse betaald door De Plons, andere belangstellenden betalen 3 euro per persoon.

Er zijn nog meer activiteiten, zoals een kleurwedstrijd en sjoelwedstrijd. Het volledige programma is te vinden op de website www.de-plons.nl.