Coevorden – Inwoners van de gemeente Coevorden worden uitgenodigd om hun eigen levensverhaal te vertalen in een lied. In 2021-2022 is Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe, één van de projecten is de Coevorder Concertreeks. Onlangs werden de plannen ontvouwd In De Fabriek van Theater Hofpoort. Ambassadeurs van het project zijn Harm Spang uit Coevorden, William Bossong uit Schoonoord en René Karst uit Hoogeveen.

De ambassadeurs zijn er met name om de deelnemers te enthousiasmeren. Daarnaast zijn er schrijvers en zangcoaches beschikbaar, die hulp kunnen bieden. Een van hen is zangeres Christel Peters uit Dalen.

Startbijeenkomsten

Onder het motto ‘Jouw leven is een lied waard’ kan iedereen meedoen. Om iedereen te informeren zijn er twee startbijeenkomsten. Om mee te doen, kunnen mensen zich aanmelden via culturelegemeente@coevorden.nl. De aanmeldingen kunnen voor donderdag 21 januari in Coevorden en voor donderdag 28 januari in Geesbrug/Schoonoord. Na aanmelding krijgen de deelnemers een link om deel te nemen..

Nieuwe data voor startbijeenkomsten op locatie (onder voorbehoud) zijn op vrijdag 26 februari in MFC Ravelijn Verbindt met Harm Spang, op zaterdag 27 feburari in dorpshuis De Tiphof in Geesbrug met René Karst en op donderdag 4 maart in Het Ellertsveld in Schoonoord met William Bossong.

Na deze startavonden kan iedereen aan de slag met het eigen levensverhaal. Deelname kan individueel, maar ook groepen zijn welkom. Er wordt toegewerkt naar een concert, dat in september of oktober 2021 plaatsvindt in Coevorden.

Informatie

Het laatste nieuws en alle activiteiten die tot nu toe op de rol staan, zijn te vinden op de website Cultureel Coevorden.

Foto v.l.n.r. Christel Peters, Harm Spang, William Bossong, Jeroen Huizing, Roelie Lubbers.

Lees ook:

Wie doet mee aan het project Levenslied? (met filmpjes)