Coevorden – Klaas Lamberink (57) uit Coevorden wordt per 1 februari interim-centrummanager van het Centrummanagement Coevorden na het vertrek van Herman Dechesne.

Lamberink is al vijf jaar lang voorzitter van het Centrummanagement. Hij neemt de rol van centrummanager tijdelijk op zich, zodat de continuïteit van het centrummanagement gewaarborgd is en er tijd is om een opvolger te vinden.

Doordat Klaas al vijf jaar voorzitter is, kent hij de weg binnen de gemeente en het centrum van Coevorden. “Mijn hart als inwoner van Coevorden ligt zeker in het centrum.” Zijn rol als voorzitter wordt overgenomen door Roeland Hup (Hema). Zojuist zetten Lamberink en Hup hun handtekeningen onder de overeenkomst in aanwezigheid van voorzitter Richard Dimmendaal van de Coevorder Handelsvereniging.

Waardering

Hup sprak daarbij zijn waardering uit voor de inzet van Klaas: “Ik verwacht zonder meer dat we goed gebruik kunnen maken van de diensten van Klaas.” Lamberink zal gaan participeren in diverse projecten in het centrum, waarbij de ontwikkeling van het nieuwe merk ‘Coevorden, Stad van Strijd’, een belangrijke rol speelt.

Lamberink zal gemiddeld acht uur per week aan zijn nieuwe functie besteden naast zijn reguliere baan.

Het Centrummanagement maakte gebruik van de diensten van Dechesne gedurende zestien uur in de week. Zijn contract liep per 31 december af. Roeland Hup legt uit: “De inzet van zestien uur per week was mogelijk door cofinanciering van de gemeente Coevorden, maar die cofinanciering is stopgezet. Daardoor ontbrak de financiële basis voor verlenging van het contract.”