Emmen – FC Emmen haalt Kerim Frei terug naar De Oude Meerdijk. Hij komt over van Istanbul Basaksehir en tekent in Emmen een contract voor anderhalf seizoen. Vorig seizoen werd de Turks-Zwitserse vleugelspits eind januari gehuurd van de Turkse club en maakte hij een uitstekende indruk in de eredivisie.

Door een blessure en het vroegtijdig afbreken van de competitie speelde hij slechts vier wedstrijden (waarin hij één doelpunt maakte), maar in die korte tijd groeide hij uit tot een publiekslieveling. Frei begon in de jeugd van Grasshopper Club Zürich, hij debuteerde in het betaalde voetbal bij Fulham. Via Cardiff City, Besiktas en Birmingham City belandde hij in 2017 bij Istanbul Basaksehir in zijn vaderland. Voorzitter Ronald Lubbers: “Vorig seizoen hadden we een optie tot koop bedongen, maar door de coronacrisis ging dat niet door. Het was geen geheim dat we hem graag langer aan ons wilden binden. Dat is nu alsnog gelukt en daar zijn wij bij de club, en ik denk veel supporters ook, ontzettend blij mee. Zijn specifieke kwaliteiten kunnen voor de aanvallende impulsen zorgen die we nodig hebben in deze moeilijke periode.”

Ook broer Elias naar FC Emmen

FC Emmen heeft zich ook versterkt met Elias Frei. De twintigjarige Turkse linkerverdediger, de jongere broer van Kerim Frei, komt transfervrij over nadat zijn contract bij het Zwitserse FC Luzern in de afgelopen zomer afliep. Hij tekent een contract voor anderhalf seizoen bij de Drentse eredivisionist. Frei speelde tot 2017 in de jeugdopleiding van St. Gallen in Zwitserland, waarna hij de overstap maakte naar Fulham. In Engeland maakte hij zijn minuten bij de jeugdploegen. In 2019 ging hij terug naar zijn geboorteland om voor FC Luzern te spelen.

Rhyner

Jean-Pierre Rhyner wordt tot het einde van dit seizoen door FC Emmen gehuurd van Cádiz CF, dat uitkomt in de Spaanse La Liga. Bovendien is er een optie tot koop bedongen. Rhyner is een linksbenige centrale verdediger die beschikt over zowel een Zwitsers als Peruaans paspoort. Hij doorliep de jeugdopleiding van Grasshopper Club Zürich, de club uit zijn geboortestad, waar hij in 2016 debuteerde in de hoofdmacht. In 2019 tekende hij een contract bij Cádiz CF, dat hem uitleende aan FC Cartagena. Ook speelde de inmiddels 24-jarige Rhyner jeugdinterlands voor zowel Zwitserland als Peru. Eind 2020 riep de Peruaanse bondscoach Ricardo Gareca hem op voor de WK-kwalificatieduels tegen Chili en Argentinië, maar hij maakte geen speelminuten.

Hoofdfoto: Kerim Frei.