Coevorden – De heer H.J. (Hennie) Meijerink viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. Bijzonder is, dat Meijerink nog steeds actief is in het bedrijf dat inmiddels drie generaties telt. Hij en zijn vrouw namen in 1992 het bedrijf van Kok over, waar hij al werkte, en de naam veranderde in Kok-Meijerink. Het bedrijf is een begrip in Coevorden. Ooit begon het bedrijf aan de Kromme Elleboog en is nu alweer vele jaren gevestigd aan de Trageldijk.

Aan de verjaardag van Hennie werd op diverse locaties ruchtbaarheid gegeven en werden relaties en oud-werknemers uitgenodigd. Gedurende de dag kwamen er heel wat mensen naar het bedrijf om Meijerink te feliciteren.

“Na de ambachtsschool ben ik bij Kok begonnen en heb het bedrijf toen overgenomen.” Wel wilde hij van zoon René weten of die van plan was in de zaak te komen voordat hij de grote stap voor overname nam. “Dat wilde ik wel en ik ben in 1996 in de zaak gekomen”, aldus René. “Ik heb het aannemersdiploma behaald en heb diverse studies gedaan. In 2007 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen.” Inmiddels werkt zijn zoon Roy fulltime in het bedrijf. Zoon Stan volgt nog een opleiding bij het Regionaal Techniekcentrum en werkt daarnaast ook in het bedrijf.

“Mijn vader”, vertelt René, “is nog iedere dag in de werkplaats en doet regelmatig bezorgingen.” Zijn vader is maar wat trots dat inmiddels de derde generatie werkzaam is in het bedrijf. Hijzelf vertelt, dat hij de woningen aan de Beukenlaan en de Oranjewijk heeft gebouwd. Momenteel is het bedrijf actief bij de renovatie van het pand van Van der Wal en het realiseren van appartementen.

René: “Wij werken heel veel lokaal en regionaal. We willen graag als lokaal bedrijf de zaken goed voor elkaar hebben. We hebben korte lijnen en zijn dan ook zelf bij de bouwvergaderingen aanwezig en bezoeken de bouwplaatsen.” Het bedrijf telt zes medewerkers. Er is wel een flexibele schil, maar al het timmerwerk doet Kok-Meijerink zelf. “Momenteel”, aldus René, “is er veel werk wat betreft onderhoud, renovatie en verduurzaming. De markt verandert steeds.” René doet met name de acquisitie en calculatie, zijn zoons zijn actief in de uitvoering.