Coevorden – Sem Donkers uit Coevorden laat op zijn Facebookpagina weten, dat hij meespeelt in de nieuwe muziektheaterproductie ‘Muskee – So Many Roads’ over blueslegende Harry Muskee van de eveneens legendarische Cuby + Blizzards. Sem speelt daarin de jonge Harry Muskee.

In september is het tien jaar geleden dat Harry Muskee stierf. In die maand is in Assen de muziektheaterproductie te zien over het leven van Nederlands bekendste bluesartiest. Zijn zoektocht naar de wortels van de blues; zijn verlangen naar een thuis en het zielverdriet dat tot prachtige songs leidde als ‘Window of my eyes’, ‘Another day, another road’ en ‘Brother booze’ vormen de rode draad van de voorstelling.

De hoofdrol wordt gespeeld door Erwin Nyhoff. Muzikaal leider is Erwin Java, hij speelde meer dan 25 jaar bij Cuby + Blizzards. Erwin Java zorgde ook voor de muziek. Alfred van den Heuvel speelt de rol van Johan Derksen. De voetbalanalist was lange tijd manager van Muskee. De anekdotes van Derksen over Harry Muskee zijn de kern van de voorstelling geworden. Alexandra Alphenaar speelt Muskee’s moeder Stien, Jochem Smit is te zien als Herman Brood en Caitlin Baank is de blueszangeres Bessie Smith. Aan de voorstelling werken meer dan vijftien lokale en regionale talenten mee, onder wie dus Sem Donkers.

Script en regie van ‘Muskee’ zijn in handen van Dick van den Heuvel, schrijver van producties als ‘Was getekend, Annie MG Schmidt’, ‘Zodiac’ en ‘Diana & Zonen’. ‘Muskee’ gaat op 3 september in première in de achtertuin van de Ondernemersfabriek aan de Havenkade in Assen.

Alle informatie over de voorstelling staat op de website www.muskeetheater.nl, waar ook kaarten zijn te bestellen.

Sem Donkers

Ondanks het feit dat Sem pas 14 jaar oud is, timmert hij al enige jaren aan de weg. Op de Willibrordusschool werd hij uitgeroepen tot lid van de Senaat van de Kinderjury, waarbij hij Drenthe vertegenwoordigde.

In juli 2018 verzorgde de toen 11-jarige Sem een solovoorstelling in Theater Hofpoort. Daarin liet hij zijn idool Charlie Chaplin tot leven komen. Hij schreef daarvoor zelf het script en een boek. Daarna kwam hij op het spoor van Laurel en Hardy en zijn onderzoek leidde tot het boek ‘Chez Stan et Ollie’. Hij beschrijft daarin de bijzondere vriendschap en samenwerking tussen Stan Laurel en Oliver Hardy. Ook Herman Brood en Buster Keaton kregen zijn aandacht. Sinds vorig jaar is Sem ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt als er thuis te weinig geld is om mee te doen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Geld komt van nagenoeg alle gemeenten in Drenthe.

Foto: eigen foto Sem Donkers.

Sem Donkers presenteert zijn tweede boek

Sem vestigt met banner aandacht op Jeugdfonds Sport & Cultuur