Coevorden – Sem Donkers uit Coevorden is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom kreeg hij een fraaie banner om de aandacht op het fonds en zijn inzet te vestigen.

Sem is in Coevorden bekend door zijn solovoorstelling in Theater Hofpoort in Coevorden, waarin hij het leven van Charlie Chaplin schetste. Hij schreef daarvoor zelf het script en een boek. Een tweede boek, ‘Chéz Stan & Ollie’, volgde al snel. Sem is een bezig baasje, al eerder zat hij namens Drenthe in de landelijke Kinderjury, die een leescampagne hield.

Jongste ambassadeur

Yvonne Scheltens, assistent-coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Drenthe, bracht de 13-jarige Sem maandagochtend de fraaie banner. ‘Sem is onze jongste ambassaseur en hij zet zich bijzonder in voor het fonds.’

Inzet jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt als er thuis te weinig geld is om mee te doen aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Geld komt van nagenoeg alle gemeenten in Drenthe. Het fonds maakt het mogelijk om mee te doen aan bijvoorbeeld voetbal, muziekles, turnen, streetdance en theaterles. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Er wordt gewerkt met intermediairs.

Een nieuwe campagne is ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’ Met deze campagne wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe ouders die door de coronacrisis in geldnood zitten en de contributie van sport- of cultuurclub niet meer kunnen betalen, oproepen zich te melden. Uitgebreide informatie over het fonds staat op de website van het fonds.

“Mooi als kinderen kunnen meedoen”

“Ik zet me graag in voor het fonds”, vertelt Sem. “Het is toch mooi als ieder kind de kans krijgt om mee te doen aan activiteiten.” Hij is blij met de banner om zo het jeugdfonds nog bekender te laten worden. Hij kan de banner plaatsen tijdens optredens en ook op locaties, die veel worden bezocht.

Activiteiten Sem

Sem is leerling van het Carmelcollege in Emmen, waar hij tweetalig onderwijs volgt. Daarnaast is hij nog druk met allerlei andere zaken. Elk jaar is hij deelnemer aan een festival in Kampen en die activiteiten gaan binnenkort weer beginnen. “Ik ben veel aan het schrijven en ik heb een script over Herman Brood klaar. Verder heb ik een Engelstalig boek geschreven over de acteur en regisseur Buster Keaton. En: Sem deed mee aan ‘Holland’s got talent’. De uitzending van de opnamen zijn vanaf eind augustus.