Noord-Sleen – Er is nog veel onzeker over de komende maanden. Wel laat Bosbad Noord-Sleen via haar website weten, dat het nieuwe zwemseizoen op zaterdag 1 mei start. Onder voorbehoud, want er kan nog wel wat veranderen.

Volgens het huidige protocol zijn recreatief zwemmen en groepslessen voor volwassenen nog niet toegestaan. Daarom gaat het bad alleen open voor het zwemmen van baantjes en wordt begeken of er sportlessen voor kinderen kunnen worden aangeboden.

Bij binnenkomst dient eenieder persoonsgegevens en het tijdstip te noteren. Alleen in het geval van een bron- en contactonderzoek worden de gegevens verstrekt aan de GGD. Met de gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan en worden maximaal veertien dagen bewaard.

Er mogen maximaal dertig zwemmers in het bad aanwezig zijn. Mocht blijken dat er meer animo is en dat mensen te vaak moeten wachten, dan wordt overgegaan op een reserveringssysteem.

Doordeweeks kunnen baantjes worden gezwommen tussen 7.00 en 10.00 uur en op maandag, woensdag en vrijdag van 16.30 tot 19.30 uur. Als er weer recreatief gezwommen mag worden blijft dit zo. Op heel warme dagen is het bad ook op zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur open.

Verder gelden vergelijkbare maatregelen als vorig jaar: kom niet naar het bad als je klachten hebt, houd voldoende afstand, trek thuis je zwemkleding al aan. De douches kunnen niet gebruikt worden.