Coevorden – Met tromgeroffel, de onthulling van het nieuwe logo en de presentatie van de website werd TalentenCentrum Coevorden dinsdagmiddag officieel geopend.

Het TalentenCentrum Coevorden in MFC ‘Ravelijn Verbindt’ aan de Linthorst Homanlaan heeft nagenoeg alle lessen helemaal vol. Kinderen en volwassenen kunnen gedurende maximaal zes maanden kennismaken met muziek, dans en tekenen en schilderen. Zij krijgen les van vrijwilligers, die graag hun kennis willen overdragen. De deelnemers kunnen door deze activiteiten hun talenten ontdekken en vervolgens doorstromen naar vakdocenten als blijkt dat zij talent hebben.

Na het welkomstwoord van Jeanette Croezen, één van de vele vrijwilligers, richtte initiatiefnemer Bert de Haan kort het woord tot de aanwezigen. “Na een verhaal in de krant kreeg ik heel enthousiaste reacties. Ik kwam met een inwonersvoorstel in de raad en binnen een jaar is het TalentenCentrum werkelijk van start. Ik bedank alle vrijwilligers en de gemeente.”

Wethouder Jeroen Huizing liet weten destijds meteen enthousiast te zijn voor het idee. “Als de deelnemers hier getalenteerd zijn of er veel plezier aan beleven, nemen zij de stap wel naar de professionals. Ik vind het mooi, dat veel partijen hun steentje bijdragen. Het is een geweldig initiatief gebken en ik wens iedereen veel succes en plezier.”

Vervolgens ging hij over tot de officiële openingshandeling, bijgestaan door de dochter van Bert de Haan. Met tromgeroffel werd het nieuwe logo zichtbaar en werd de website getoond.

Het Rudie Zwols Fonds was vertegenwoordigd in de persoon van Coby Pasveer. “Ook ons fonds vond het een geweldig initiatief en was meteen bereid een bijdrage te leveren.” Nu de Doe-Mee-Pas van de gemeente voorziet in een aantal zaken voor kansarme kinderen richten wij ons nu vooral op het schenken van fietsen, laptops en abonnementen voor het openbaar vervoer om deze kinderen te helpen.” Zij overhandigde een gitaar en keyboard aan respectievelijk Nienke en Justin, die vanuit het Rudie Zwols Fonds beschikbaar zijn gesteld.

Tot slot was er een muzikaal feestje onder leiding van Wim Segers. Als kok overhandigde hij aan diverse vrijwilligers potten, pannen, deksels en lepels om gezamenlijk een orkest te vormen, voorafgegaan door tambour-maître Jeroen Huizing.

Daarna was het tijd voor een hapje en drankje en werd gezellig bijgepraat.