Gees – Het Repaircafé Gees-Oosterhesselen-Zwinderen werd vanochtend geopend door wethouder Jeroen Huizing. De belangstelling was meteen al groot voor het Repaircafé in Pluspunt aan de Dorpsstraat 83 in Gees.

Voorzitter Ria Epping van Plaatselijk Belang Oosterhesselen toonde zich blij verrast over het grote aantal aanwezigen. Huizing kreeg van haar een schaar om een lint door te knippen. Niet toevallig weigerde de schaar dienst en kon meteen door naar het Repaircafé en Huizing kreeg een nieuw exemplaar aangereikt.

Roeland van Fastenhout uit Gees (themagroep verduurzaming van Plaatselijk Belang Gees) nam het voortouw en Ria Epping en voorzitter Wim Koops van Plaatselijk Belang Zwinderen haakten aan en gezamenlijk zette zij het repaircafé op poten.

De werkzaamheden gebeuren op vrijwillige basis, maar een vrije gift is altijd welkom, zo liet Van Fastenhout weten. Voorzitter Siny Vink van Plaatselijk Belang Gees verraste Roeland, Ria en Wim met een fraai boeket.

Inwoners van de dorpen kunnen elke derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.30 uur terecht in Pluspunt om hun meegenomen kapotte spullen te (laten) repareren met hulp van vrijwilligers. Doel is het verkleinen van de afvalberg, het behouden van kennis over repareren en het versterken van de sociale verbondenheid in de omgeving.

Van alles

Er kan van alles gerepareerd worden: kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, fietsen, noem maar op. Bezoekers zijn aanwezig bij de reparatie. Naderhand nemen zij dat weer mee. Soms kan iets niet gerepareerd worden of er moet een onderdeel vervangen worden. In dat geval kan de reparateur advies geven. Een volgende keer kan het dan mogelijk alsnog worden gerepareerd. Het te repareren voorwerp kan niet opgeslagen worden op de locatie.

Ook wie niets te repareren of herstellen heeft, maar gewoon nieuwsgierig is of dorpsgenoten wil ontmoeten is van harte welkom.

De organisatie zoekt nog mensen, jong en ouder, die reparateur willen worden. Aanmelden kan via info@pboosterhesselen.nl, verduurzaming@geesweb.nl en bestuur@pbzwinderen.nl. Meer informatie staat op www.repaircafe.org.