Dalerpeel – Touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel is in samenwerking met Touwtrekorganisatie (TTO) Drenthe bezig met de voorbereiding van een touwtrektoernooi. Het toernooi is bedoeld voor de dorpen, buurtschappen en buurt-, wijk- en speeltuinverenigingen in de gemeente Coevorden.

Het toernooi wordt georganiseerd ter gelegenheid van 25 jaar gemeente Coevorden. Op 1 januari 1998 waren de vijf gemeenten Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Sleen en Zweeloo opgeheven en ging de nieuwe gemeente van start.

Zaterdag 30 september

Het spektakel vindt plaats op zaterdagavond 30 september op het sportcomplex aan de Nassaustraat 30 in Dalerpeel. Teams moeten bestaan uit vier dames en vier heren. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Alle dorpen, buurtschappen en genoemde organisaties worden uitgedaagd om mee te doen. Publiek is natuurlijk ook welkom.

De Roppers en TTO Drenthe zorgen voor een jury en wedstrijdleiders. Deelnemers dienen sportschoenen (met uitzondering van voetbalschoenen) of stevige werkschoenen te dragen. De organisatie zorgt voor magnesiumpoeder om een betere grip op het touw te hebben.

Aanmelden kan tot woensdag 27 september via anniekguichelaar@hotmail.com of bemtech@hotmail.com.