Coevorden – Metal Front Coevorden aan de Monierweg 24 heeft zaterdag 24 juni weer een concert, ditmaal met Nemesis Inferi, Obstruktor en Angel Disorder.

Het gaat om een releaseparty voor het nieuwe album ‘The Mowing Devil’ van metalveteranen Nemesis Inferi uit Italië. De band, die al bij MFC op de planken stond tijdens de ‘A Very Heavy X-mosh 2019’, keren voor terug naar Coevorden.

Nemesis Inferi maakt groove, gothic metal met rockinvloeden beïnvloed door bands als Black Sabbath, Metallica, Paradise Lost en Kyuss. Met een nieuwe line-up, want zanger ‘Ale Manomorata’ nam het stokje over van frontman Gille Milani die voortaan alleen nog de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt. De band sloot een platendeal met ‘Wormholedeath’ en nam het album ‘the Mowing Devil’ op. Het album is geproduceerd, opgenomen en gemixt door niemand minder dan ‘Jaime Gomez Arellano’ (Paradise Lost, Cathedral, Moonspell, Behemoth, Ghost, Solstafir en Angel Witch).

De mannen van Obstruktor uit Haarlem en IJmuiden openen de avond met hun no-nonsense mix van death en thrash doordrenkt met andere stijlen uit het metalgenre. Een band met jonge, enthousiaste muzikanten die hun mannetje staan gezien het feit dat ze al in het voorprogramma van het Belgische Evil Invaders hebben gestaan.

Na het optreden van headliner Nemesis Inferi is het nog niet afgelopen, want voor de nablijvers komt de driekoppige deathened-thrash metalformatie Angel Disorder ook nog op de buhne. De band uit Coevorden bestaat uit vaste MFC-clubleden Dick, Henry en Marco (Altar, ex- God Dethroned). Momenteel werken zij aan een nieuw album, zij brengen enkele nieuwe nummers ten gehore.

MFC gaat zaterdag om 20.30 uur open, om 21.30 uur start de eerste band. De entree is gratis. Voor consumpties kan worden gepind.

Het complete artikel met links naar foto’s, websites en video’s is te lezen via deze link.