Regio – Bij de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi in sporthal Angelslo in Emmen is het zowel Raptim als Germanicus niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van aanstaande zaterdag. Dat geldt ook voor SVBO, de winnaar van vorig jaar. De finaleplek gaat naar FC Meppel waar zij de andere finalisten treffen. Dat zijn HZVV, Hoogeveen (zondag), LTC, Gramsbergen en Noordscheschut. Germanicus stond vorig jaar wel in de finale.

De uitslagen van vanavond waren: Germanicus-SVBO zo., 0-1; FC Meppel-Raptim, 2-2; SVBO zo.-Valthermond, 1-2; Germanicus-FC Meppel, 2-3; Valthermond-Raptim, 2-1; SVBO zo.-FC Meppel, 0-3; Valthermond-Germanicus, 1-1; Raptim-SVBO zo., 2-4; FC Meppel-Valthermond, 1-1; Raptim-Germanicus, 0-2

Beslissende wedstrijd

De beslissing van de tussenronde in een goed gevulde sporthal Angelslo viel uiteindelijk in het voorlaatste duel van de avond tussen FC Meppel en Valthermond. Het ging tussen deze beide clubs. Omdat Meppel een beter doelsaldo had, was een gelijkspel voor de zaterdag derdeklasser voldoende en die kwam er. Beide ploegen verzamelden acht punten uit vier duels.
FC Meppel, dat in het toernooi van Zwolsche Boys (0-4) en Hoogeveen zondag (0-4) verloor, begon moeizaam met een 2-2 gelijkspel tegen Raptim. Meppel gaf een 2-1 voorsprong uit handen. Daarna won FC Meppel met 2-3 van Germanicus door een beslissende treffer in de laatste minuut. De basis voor de plaats in de finale werd gelegd door een knappe 3-0 zege op titelhouder SVBO. De laatste wedstrijd tegen Valthermond eindigde in 1-1, waardoor FC Meppel op doelsaldo naar de finale gaat. FC Meppel kwam uiteindelijk nog goed weg toen Valthermond in de slotfase in een ondertalsituatie nog een goede kans kreeg. De inzet van Joost Schrik kon Meppel-doelman Erik Kampherbeek nog maar net uit de kruising tikken. FC Meppel won het toernooi eenmaal en dat was in 2004.

Valthermond, dat in het toernooi alleen van Drenthina verloor (3-4), begon met een 2-1 zege op SVBO. Daarna werd ook Raptim met 2-1 verslagen. De zondag tweedeklasser, die het toernooi nog nooit won, verzuimde in het duel met Germanicus op negen punten te komen. De ploeg gaf een 1-0 voorsprong in de slotfase nog uit handen: 1-1. Daardoor moest het in de laatste wedstrijd tegen FC Meppel winnen, maar dat lukte net niet.

Titelhouder SVBO begon goed met een 1-0 zege op Germanicus, maar daarna volgden twee nederlagen tegen Valthermond en FC Meppel, waardoor de ploeg het huzarenstukje van vorig jaar niet kon herhalen. SVBO sloot nog wel af met een 4-2 winst op Raptim, dat op een punt bleef steken.

Germanicus kwam niet verder dan een vierde plaats. Tijdens het toernooi werd het twee keer poulewinnaar en een keer tweede en verloor alleen van ZZVV (1-2). In de tussenronde verloor de ploeg twee keer, maar won in de laatste wedstrijd nog wel van Raptim met 2-0.

De finale op zaterdag 6 januari in sporthal Angelslo in Emmen begint om 11.00 uur met de loting voor de twee poules van elk drie clubs.

Om 11.00 uur vindt de loting voor de twee poules van elk drie clubs plaats. Vanaf 11.30 uur worden de poulewedstrijden gespeeld. Om 14.45 uur beginnen de kruisfinales. Vanaf 15.30 uur worden de wedstrijden om de vijfde en zesde plaats en de strijd om de derde plaats gespeeld. De finale start om 17.00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking om 17.45 uur. Daarbij zijn traditiegetrouw Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder aanwezig zijn. Dit jaar zijn dat respectievelijk Lexi Dost, Sara Kosse en Niek Huisma.