Regio – De wereld staat stil, maar Drenthe beweegt. Dat is het motto van SportDrenthe op de speciale pagina Coronactief. De website biedt een veelheid aan tips en beweeglessen. Niet alleen gaat het om eigen initiatieven, maar ook alle Drentse initiatieven, dus ook vanuit Coevorden.

Er zijn aparte rubrieken voor kinderen, jongeren/jongvolwassenen en senioren. Ook is er aandacht voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. SportDrenthe zorgt voor verenigingsondersteuning en heeft samen met Kenniscentrum Events een platform met actuele informatie en updates rondom regelgeving.

Er zijn tal van voorbeelden online beschikbaar om in beweging te blijven, bijvoorbeeld door fietsen, wandelen en buiten spelen, bewegen en sporten. Op de website staan vele links naar fiets- en wandelroutes. Ook lokale initiatieven hebben hier een plek. Bekende sporters verzorgen work-outs.

Dagelijks volgt er via YouTube een filmpje vanuit SportDrenthe met een inspirerende boodschap om creatief te zijn in bewegen. Op de website staan bovendien blogs en columns. Daarnaast worden handige apps vermeld.

Gemeente Coevorden

Per gemeente zijn er activiteiten. Zo wordt voor Coevorden verwezen naar het Jongerenwerk van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Golfclub De Gelpenberg post dagelijks een nieuwe golfchallenge op haar Facebookpagina.