Coevorden – De kandidaten voor de verkiezing van Miss Ganzenhoedster kwamen maandagavond bijeen in De Fabriek, vergezeld door familie. De twaalf meiden presenteerden zich op deze derde Biestemaondag voor de jury, bestaande uit Giny Wolf, Marie Vloon en Geesje Meijerink. De twee voorgaande maandag kwamen de kandidaten voor de Mini-Miss Ganzenhoedster en de Mini-Mister Ganzenhoeder aan bod.

Maaike Tromp en Merle Kempees gingen met de kandidaten in gesprek. Ook deze kandidaten stelden zichzelf voor aan de hand van een fotocollage.

Presentatie kandidaten op Facebook

Alle kandidaten voor de Miss, Mini-Miss en Mini-Mister staan vanaf morgenochtend, dinsdag 8 november, op de Facebookpagina Ganzenmarkt. Bezoekers van de Facebookpagina kunnen de presentatie van hun favoriete Miss/Mister liken. Het aantal likes telt mee voor de totale puntentelling. Zo heeft naast de jury ook het publiek een stem.

Kledingpresentatie

Tevoren was er een kledingpresentatie ter ere van 60 jaar Ganzenmarkt in samenwerking met De Nieuwe Veste. Leerlingen van 3h en 3v zorgden samen met hun docent Josseline Linssen voor een kledingcollectie, waarbij oude klederdracht in een modern jasje was gestoken. De leerlingen toonden zelf hun kleding.

Cupcakes

Net als de twee voorgaande avonden zorgden ook ditmaal leerlingen van het Praktijkonderwijs van De Nieuwe Veste voor heerlijke cupcakes, die zij uiteraard zelf hadden gebakken.

Dubbelkans

Ook nu was er ook een trekking van de Dubbelkansactie onder toeziend oog van notaris Lennard Reinsma van Veen & Veste Notarissen. De trekking werd verricht door de huidige Miss Yenah Sanli, Mini-Miss Eden Dost en Mini-Mister Jurrian Toussaint.

De uitslagen zijn te bekijken op de pagina trekkingsuitslagen op de website van de Ganzenmarkt en de Facebookpagina Ganzenmarkt. Meer informatie over de Dubbelkansactie is HIER te lezen. Ook zijn de uitslagen te bekijken bij Jonker Schoenen, De Kaasbank en Wortelboer Bedden.

Foto’s: Herman Woltersom/Esselien de Groot.