Dalen – De aanleg van padelbanen heeft Lawn Tennisclub (LTC) Dalen beslist geen windeieren gelegd. In betrekkelijk korte tijd steeg het ledenaantal enorm. Er waren in 2018 zeventig leden, dit jaar wordt het aantal van vierhonderd overschreden. De teller stond een paar weken geleden al op 384 leden.

Opening derde baan

De twee padelbanen bleken qua capaciteit niet genoeg. Daarom kwam er een derde padelbaan. Die wordt aanstaande zaterdag, 4 september, geopend! LTC Dalen op ‘t Grootveld beschikt over een mooi clubgebouw met alle voorzieningen. Er zijn diverse activiteiten als clinics van Nederlandse topspelers en een middag voor de kinderen. De middag is bestemd voor leden, sponsoren en andere belangstellenden. Aanmelden is verplicht, zie voor meer informatie de poster onderaan dit bericht.

“In 2017”, vertelt voorzitter Gerrie Westenbrink, “is de club geprivatiseerd. We kregen van de gemeente geld mee voor de aanleg van twee tennisbanen. Als club hebben we bovendien allerlei activiteiten gehouden om meer geld te genereren. Een paar mensen kwamen op het idee om een padelbaan aan te leggen. Zij gingen een kijkje nemen bij een padelbaan in Hardenberg en kwamen vol enthousiasme terug.” Padel is vanuit Mexico en Argentinië in Spanje beland, waar het inmiddels de tweede sport na voetbal is.

Tactisch spel

“Iedereen die padel probeert”, aldus Westenbrink, “wordt enthousiast. Het is een tactisch spel met slimme, korte balletjes. Er wordt wel gezegd, dat het een combinatie is tussen squash en tennis, maar wat tactiek betreft heeft het ook iets van tafeltennis. Het geeft veel plezier. Je kunt het ook spelen als je (nog) geen goede conditie hebt.”

Positiviteit

Door het enthousiasme over de padelbaan kwam de eerste baan er in het najaar van 2018. Het ledental begon meteen te groeien. Westenbrink besloot vorig jaar mei lid te worden van de vereniging. “We hadden een weekend met padelclinics in Marbella, net het weekend waarin het eerste coronageval in Dalen werd geconstateerd. In eerste instantie ging het mij om de gezelligheid”, lacht hij. De club sprak hem aan. “Er heerst een enorme positiviteit bij deze club.” Hij werd kort daarop zelfs voorzitter. Vorig jaar kwam de tweede baan er met ondersteuning van de gemeente en nu is er dus een derde baan. “Ik denk”, aldus Gerrie, “dat we de grootste padelafdeling in Drenthe hebben.” Jan de Jong is degene, die de padeltrainingen verzorgt.

Sponsorcommissie

Gerrie Westenbrink prijst de sponsorcommissie. “Die is heel fanatiek geweest. Het is echt geweldig wat dat de club gebracht heeft.” Ook gaat zijn dank uit naar de gemeente en Ons Dalen. Daarnaast noemt Gerrie de verschillende commissies, die allemaal zorgen voor een goede gang van zaken. “Een mooi voorbeeld is, dat iemand van de onderhoudscommissie vijftien vrijwilligers zocht om de palen bij het clubhuis te schuren en te schilderen. Binnen een kwartier na zijn oproep waren die er.” Verder heeft de club een nieuwe kledinglijn.

“We organiseren veel”

Westenbrink: “De contributie is voor volwassenen 120 euro per jaar, dan kun je zoveel spelen als je wilt.” Ondertussen groeit het aantal leden gestaag door. “Het zorgt voor leuke contacten en een leuk sociaal netwerk. Onze leden komen niet alleen uit Dalen, maar ook uit bijvoorbeeld Coevorden, Zwinderen, Geesbrug en Klazienaveen. We organiseren veel. We hebben een clubladder, we houden clubkampioenschappen, er is altijd reuring dankzij een enorm positieve drive.”

Oog voor tennis

De competitie start deze maand met elf competitieteams padel en een tennisteam. “We blijven uiteraard”, stelt Westenbrink, “oog houden voor tennis. Dat blijft belangrijk en we merken gelukkig, dat de tennisbanen ook weer steeds meer bezet zijn.”

Rooskleurig

De club heeft natuurlijk nog volop ideeën. ‘We werken momenteel aan plannen voor parkeren, zo zijn er steeds nieuwe investeringen nodig. Bij behoud van het aantal leden en de sponsors gaat de club een rooskleurige toekomst tegemoet”, besluit Gerrie.

Meer weten? Kijk dan op www.ltcdalen.nl of op Facebook.