Coevorden – Deze week maakte de nationale sportkoepel NOC*NSF bekend dat Coevorden één van de vijf gaststeden is voor de Nationale Sportweek, die in september plaatsvindt. Coevorden wil de sportweek maximaal benutten om sport en gezondheid in alle wijken en dorpen in de gemeente in de schijnwerpers te zetten. Dat doet zij samen met aanbieders van sport en bewegen en in het bijzonder de partners van het Sport- en Preventieakkoord.

Wethouder Joop Brink verheugt zich erop. “Ik ga er vanuit dat er in september voor de sport weer heel veel mogelijk is. Wat zou het mooi zijn als we er samen een vliegende start van kunnen maken! Het gastheerschap komt daarom voor ons op een logisch moment. Meer dan honderd partners van het Sport- en Preventieakkoord Gezond Coevorden zetten zich in om samen jong en oud in onze gemeente in beweging te krijgen. In september gaan we al dat moois in de schijnwerpers zetten!”

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland steeds minder gesport terwijl sport en bewegen je fysiek en mentaal weerbaarder maakt. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september wordt het belang van sporten en bewegen daarom nog eens extra onderstreept. Doel is om alle inwoners van Nederland te inspireren om (weer) meer te bewegen. Dat doet de sportkoepel samen met onder andere sportbonden, sportclubs, gemeenten en dus vijf gaststeden: Coevorden, Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein.

Iedereen weer sporten

In september hoopt iedereen weer als vanouds te kunnen sporten. Dat is hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. De Nationale Sportweek wordt door de gezamenlijke sport daarom aangegrepen om het nieuwe sportseizoen te openen, de sport in heel Nederland een impuls te geven en er samen voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten.

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: “Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te gaan ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september kan en mag hopelijk alles weer, ook voor de sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”