Coevorden – De gemeente Coevorden houdt woensdag 1 november van 18.00 tot 20.00 uur een open huis op de nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Commissaris Gaarlandtlaan 23 in Coevorden. Het gebouw was eerder bekend als woonvoorziening In De Goorn van Cosis.

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. De afgelopen periode is deze locatie geschikt gemaakt voor de opvang van een aantal Oekraïense gezinnen die nu nog in de opvanglocatie Ossehaar in Coevorden wonen. Om de woningbouw in Ossehaar niet te vertragen, sluit de gemeente binnenkort die opvanglocatie. Een aantal gezinnen is reeds verhuisd naar het voormalige vakantiepark De Wolfskuylen in Gees, waar onlangs een open huis werd gehouden.

In de weken na het open huis verhuizen de Oekraïners naar hun nieuwe plek. In Sleen, Gees en tot het einde van het jaar in de Coevorder wijk Ossehaar biedt de gemeente in totaal aan ruim 190 Oekraïners een veilige plek.

Op www.coevorden.nl/oekraïne staat meer informatie over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Voor vragen: mail of bel info@coevorden.nl/14-0524.

Foto: Google Maps.