Coevorden – Komend weekend heeft Theater Hofpoort twee voorstellingen op het programma staan: ‘Gewoon Remy’ van Remy Evers en ‘Cees en de Wolf’.

Gewoon Remy

‘Gewoon Remy’ is te zien op zaterdag 28 oktober, de voorstelling begint om 20.15 uur. Remy Evers was in 2019 de grote favoriet bij Cameretten met een verkorte versie van zijn debuutshow ‘Gewoon Remy’, een voorstelling die zich het beste laat samenvatten als een absurdistische en beeldende reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden. Lastig? Welnee, het maakt de wereld juist een stuk leuker. Het is Remy’s grote droom om ooit Prins Carnaval te worden, net als zijn overleden vader.

Cees en de Wolf

De voorstelling ‘Cees en de Wolf’ is te zien op zondag 29 oktober in Theater Hofpoort. Deze voorstelling begint om 15.00 uur. Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Zijn aanwezigheid wordt door de een gezien als een aanwinst, door de ander als een gruwel. Welke impact heeft de wolf op het bos en de andere dieren? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven zijn en wat betekent de terugkeer voor ons? En waarom zien we de wolf al sinds de oudheid als speciaal wezen? Hij komt immers voor in vele sprookjes en sagen. Cees van Kempen leefde drie jaar tussen de wolven en vond het antwoord op vele vragen. Het leidde tot een veelbekeken film en een fotoboek. Maar Cees heeft nog veel meer te vertellen en dat doet hij in deze multimediale voorstelling, waarin hij jong en oud meeneemt langs de avonturen die hij beleefde.

Kaarten reserveren

Kaarten bestellen kan via de website. De theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3 is geopend op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Foto Remy: Anneloes van den Adel