Oosterhesselen – Hesselen Cultureel houdt op zaterdag 28 mei Rondom de oude toren’, een evenement met verhalen uit de regio, gedichten en muziek! Zeven inwoners van Oosterhesselen vertellen vanaf 19.00 uur op diverse locaties rond de kerk aan de Geserweg hun bekende en minder bekende verhalen. Muziekvereniging Excelsior vertelt een muzikaal verhaal. Daarnaast presenteren leerlingen van basisscool De Woert en het Esdal College de resultaten van hun culturele project. De leerlingen kregen gastlessen en hebben gewerkt aan een gedicht, rap, kunstwerk of ander culturele uiting. Het evenement begint om 19.00 uur. Vanaf 21.00 uur is er muziek van folktrio The Assassenachs. De toegang is gratis.

Verhalen

Het verhaal van burgemeester De Kock hoort er uiteraard bij. Maar ook het verhaal van het ontstaan van Voetbalvereniging VIOS en de verhalen van Hanna Bos (van kruidenier tot supermarkt) en Hans Lugies (60 jaar veehandelaar) zijn te beluisteren.

Wie raakt geïnspireerd?

Met de verhalen hoopt het bestuur van Hesselen Cultureel mensen te inspireren om te gaan dichten over de verhalen of plekken in Oosterhesselen, Gees en Zwinderen. Wie geïnspireerd raakt, kan tot 15 juli gedichten insturen. Op zaterdag 3 september is er weer een evenement op de Brink bij de kerk met de presentatie van de gedichten en wederom muziek.