Regio – LEADER Zuidoost-Drenthe is een subsidie voor projecten die bijdragen aan een vitaal platteland. Wie hierover meer wil weten, is welkom op een informatiebijeenkomst op woensdag 1 juni van 19.00 tot 21.30 uur in hotel-restaurant Talens aan de Sallandsestraat 51 in Coevorden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op de informatieavond. Daarom is aanmelden via leaderzuidoost@drenthe.nl noodzakelijk.

Dit jaar stellen Gedeputeerde Staten per LEADER-gebied 650.000 euro subsidie beschikbaar. De helft van dit bedrag komt uit het Europese subsidiefonds POP3+, de andere helft legt de provincie zelf op tafel. Aanvragen kunnen dit jaar worden gedaan tot en met 12 september.

Er wordt verteld over alle mogelijkheden en er kan worden gesproken met partijen die al gebruikt gemaakt hebben van deze subsidieregeling. Zo kregen eerder projecten in Coevorden (renovatie playground Poppenhare), Steenwijksmoer (verduurzaming dorpshuis en inrichting beweegpark), Dalen (multifunctioneel beweegpark ‘t Grootveld en Doe-Plein Daol’n), Oosterhesselen (renovatie en verduurzaming multifunctioneel clubgebouw Gebouw 48) en Sleen (aanleg multifunctioneel sportterrein) al forse bedragen. De bijdragen varieerden van ruim 92.000 tot 150.000 euro.

Meer informatie over LEADER is hier te vinden.