Dalen – Een bijzondere winterwandeling is een mooie aanvulling op ‘Kerst op het plein’ van Rotaryclub Coevorden op zondag 15 december. De wandeling is ontstaan uit een samenwerking tussen de vrijwilligers van de Daoler Tuun, de wandelwerkgroep, midwinterhoornblazers, De Liefhebbers, Dalen Promotie en de zondagsschool.

Wandeling

De wandeling voert vanaf ‘Kerst op het plein’ bij de kerk naar de sfeervol verlichte tuin. Daar staat een levende kerststal en vertelt Jeannet den Braanker het kerstverhaal. In de Daoler Tuun staat een kraam van Rotary met etenswaren en drinken. De start van de wandeling vanaf ‘Kerst op het plein’ is om 16.15 uur. Onderweg zijn de midwinterhoornblazers actief. Jeannet den Braanker heeft de zorg voor het kerstverhaal op zich genomen. Het kerstverhaal wordt om 17.30 uur verteld met medewerking van kinderen van de zondagsschool.

Kerst op het plein

‘Kerst op het plein’ van Rotaryclub Coevorden duurt van 14.30 tot 20.00 uur. Op het plein zijn veel kramen in het teken van kerst, vogelhuisjes en sieraden, en natuurlijk is er van alles te eten en te drinken. De plaatselijke Echte Bakker Eising en Bakkerij Kalkdijk verlenen medewerking terwijl de leden van Rotary de laatste tijd veel kniepertjes hebben gebakken en zorgen voor nog veel meer lekkernijen. Voor de kinderen staan er een springkussen en een verlichte zweefmolen. Tijdens de markt treden De Liefhebbers en de Dwaalgasten op.

De Daler Voices treden van 16.45 tot 17.30 uur op in de kerk. Dit koor zorgt van 19.15 tot 19.30 uur voor de afsluiting van ‘Kerst op het plein’.

Goede doelen

De netto-opbrengst van de activiteiten gaat naar twee goede doelen: Stichting Duofietsen gemeente Coevorden en de Loopgroep Hi5.

Het laatste nieuws staat steeds op de Facebookpagina van ‘Kerst op het plein’ en in de special ‘Kerst op het plein’ op de website Samen Dalen.