Sleen – Staatsbosbeheer houdt woensdag 4 augustus de wandeling ‘Ontdek het verleden van het Sleenerzand’ onder leiding van een gids.

In dit natuurgebied zijn veel sporen uit het verleden zichtbaar. De Trechterbekers, genoemd naar de vorm van het aardewerk dat zij maakten, bouwden hunebedden van granieten zwerfkeien. Het hunebed De Papeloze Kerk is een mega-exemplaar, met een deksteen van 25.000 kilo. Bijzonder is ook de Galgenberg, waarin 3.500 jaar geleden de hoofdman van het Sleenerzand werd begraven. Rond zijn grafheuvel werd een palenkrans opgericht ten teken dat de dode met rust gelaten moest worden. Gelukkig is het nog altijd stil in het Sleenerzand.

De wandeling duurt van 10.00 tot circa 11.30 uur. De start is vanaf de parkeerplaats Bos van de Toekomst aan de Slenerweg tussen Noord-Sleen en Schoonoord. De wandeling is geschikt voor personen vanaf 6 jaar. De route is niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan. Deelname kost voor kinderen tot en met 12 jaar 3 euro p.p., andere deelnemers betalen 6 euro p.p.

Aanmelden kan via deze link op de site van Staatsbosbeheer.

Voor meer informatie: boswachter Wenda Kloen via 06-21266674 of w.kloen@staatsbosbeheer.nl.