Jantje Beton, de meest speelse goededoelenorganisatie van Nederland, is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De winnaar krijgt de Jantje Betonprijs.

Door buitenspelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. Tegelijkertijd leren ze allerlei belangrijke dingen, zoals motorische vaardigheden, vrienden maken en omgaan met tegenslagen. De gemeente die kan aantonen dat er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen komt in aanmerking voor de Jantje Betonprijs.

Inzendingen per brief of video zijn tot 31 augustus welkom bij info@jantjebeton.nl onder vermelding van de Prijsvraag Speelvriendelijkste Gemeente van Nederland. Meer informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar m.verburg@jantjebeton.nl.

In september vindt de selectie van de tien beste inzendingen plaats. Vervolgens wordt verzocht om aanvullende informatie. In oktober buigen een vakjury en kinderjury zich over de inzendingen. Op 24 november is de prijsuitreiking. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking wordt de winnende gemeente in de schijnwerpers gezet.