Zweeloo – Het Zweeler Palet houdt tot en met zondag 22 augustus een expositie in de kerk van Zweeloo aan De Wheem 10 in Zweeloo. Het is de 59ste expositie van het Zweeler Palet. Ditmaal zijn er werken van Annet Hamster uit Assen (keramisch werk) en Harry Schomaker uit Ter Apel (schilderijen) te zien.

Het keramiek van Annet Hamster bestaat uit handgevormde en gedraaide objecten van porseleinklei, gestookt in een elektrische oven. Het is een fijnkorrelige en zuivere klei, geschikt als ondergrond voor kristalglazuren. Zij ontwikkelt zelf het bijpassende stookprogramma. Hierdoor ontstaan kristallen.

Harry Schomaker werkt niet alleen in Ter Apel maar ook in Saint-Hilaire-de-Riez (Vendée) in Frankrijk.Hij kreeg belangstelling voor de zogenoemde ‘Werkmantechnieken’, (inktrol en sjabloon). Hij maakt impressies van landschappen in Nederland en Frankrijk, maar ook van taferelen in steden.

De expositie is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. Er is geen officiële opening. De coronamaatregelen moeten in acht worden genomen. Bezoekers dienen anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Als dit mogelijk is, moet een mondkapje worden gedragen.

Bron: www.zweelerkerk.nl