Dalen – In de afgelopen periode werden vlaggen die gevaar opleverden al verwijderd, maar vanaf dit moment verdwijnen ze allemaal. Burgemeester Renze Bergsma en Jan Boesjes namens de boeren haalden vanmiddag symbolisch samen een omgekeerde vlag uit een lantaarnpaal op het plein bij de kerk in Dalen.

Vanaf vandaag halen de boeren alle vlaggen van gemeentelijke eigendommen. Bergsma en wethouder Jeroen Huizing zaten een aantal malen met een afvaardiging van de boeren uit de gemeente om tafel. Ze spraken over de zorgen die er leven in de agrarische sector. Vanuit de gemeente is begrip voor de situatie waarin de boeren op dit moment verkeren.

Doel niet bereikt

Jan Boesjes is spreekbuis namens de boeren. “We halen de vlaggen niet weg omdat we ons doel bereikt hebben, maar om verder overlast van losgewaaide vlaggen te voorkomen”, aldus Boesjes. “Daarbij kapen andere groeperingen onze acties”. De boeren kondigen nieuwe acties aan. Boesjes: “We gaan door tot er een fatsoenlijk perspectief voor de boeren is”.

Boesjes en zijn collega’s zijn tevreden over de houding van de gemeente: “We bedanken de gemeente Coevorden, burgemeester Bergsma en wethouder Huizing voor het begrip en het constructieve overleg”.

Meer dan alleen veiligheid

Burgemeester Renze Bergsma geeft graag gehoor aan de uitnodiging om symbolisch samen een vlag uit een lantaarnpaal te halen. “Ik ben blij dat we in gezamenlijkheid de eerste vlag verwijderen en dat de rest zal volgen. Goed dat de boeren de vlaggen zelf weghalen. Dit past bij het goede gesprek en de goede verhoudingen. We hopen mét de boeren op een perspectief voor hun toekomst.”

In Dalen werden de vlaggen op 14 juli opgehangen.

Dalen kleurt blauw-wit-rood (update)