Coevorden – Drie jaar geleden startte Maatschappelijk Welzijn Coevorden met het project ‘Doorbreken van intergenerationele armoede’ gestart om mensen die meerdere generaties in armoede leven te ondersteunen. Het doel is om mensen perspectief te geven om uit de langdurige armoede te komen en de problemen die hierbij spelen te verminderen.

Een gezinscoach ondersteunt het hele gezin op allerlei gebieden. MWC is op zoek naar gezinnen die gemotiveerd zijn en doorzettingsvermogen hebben. (Gedrags)verandering gaan nooit vanzelf en dit vraagt veel van de gezinnen en de gezinscoach op korte, maar ook op lange termijn.

Uit praktijkervaring weet MWC, dat patronen die jarenlang spelen moeilijk te veranderen zijn en (kleine) terugvallen onvermijdelijk zijn. Om verandering mogelijk te maken, is de gezinscoach intensief en langdurig aanwezig. Samen met het gezin wordt een duidelijk plan gemaakt om de mogelijkheden van ieder gezinslid te vergroten. Denk hierbij aan het volgen een cursus of opleiding, maar ook aan het verminderen van de problemen die spelen bij langdurige armoede (geldzorgen, ongezonde leefgewoonten, geen geloof in eigen kunnen). Deze problemen zorgen voor stress en werken belemmerend.

Aanmelden

Kent u een gezin of behoort u tot een gezin uit de gemeente Coevorden dat wil deelnemen, neem dan contact op door te mailen naar fnieuwenhuijs@mwcoevorden.nl.