Coevorden – De organisatie van 75 jaar bevrijding Coevorden wil een speciaal muziekgezelschap samenstellen, bestaande uit muzikanten uit de gemeente Coevorden en omliggende gemeenten. Het doel is om tijdens de start van de activiteiten in Drenthe op zaterdag 4 april in Coevorden deel te nemen aan het defilé.

Daarnaast is er een week later op zaterdag 11 april een optreden tijdens de parade in Westerbork, ook treedt het gezelschap op dinsdag 5 mei op bij het bevrijdingsfestival in Assen. Dirigent van het op te richten projectorkest is Wietse de Vries die zijn sporen heeft verdiend als muzikant en dirigent bij diverse orkesten. De muzikanten dragen tijdens hun optredens kleding, die verwijst naar de jaren veertig. De muzikanten moeten zelf zorgen voor het juiste tenue.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit marsen, maar een Vera Lynn-medley staat ook ongetwijfeld op het programma. Repetities van dit unieke orkest worden op enkele zaterdagmiddagen in dorpshuis De Hesselerhof aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen gehouden. De start is in januari.

Aanmelden kan via www.verbondeninvrijheid.nl.

Lees ook:

Coevorden biedt spectaculair programma ’75 jaar vrijheid’