Coevorden – Het duo Sergei Bolotny (viool) en Keiko Sakuma (piano) van het Noord-Nederlands Orkest verzorgt zondag 22 december vanaf 14.30 uur het Winterconcert in de synagoge.

In 2017 is Stichting Synagoge Coevorden begonnen met het verzorgen van Winterconcerten in de voormalige synagoge.

Sergei en Keiko zijn internationale musici en zij spelen speciaal voor dit concert muziek van bekende en onbekende Joodse componisten. De entree is 15 euro, vrienden betalen 12,50 euro, inclusief koffie/thee. Kaarten kunnen worden besteld via info@synagoge-coevorden.nl.

Sergei Bolotny studeerde viool in Kiev en viool en kamermuziek in Wenen bij onder andere Johannes Meissl. Hij volgde diverse masterclasses. Hij bereikte de halve finale van het Paganini-concours in Italië en won vele prijzen. Hij speelde bij de Wiener Volksoper, de Wiener Philharmoniker en de Wiener Staatsoper. Sinds 2010 is hij plaatsvervangend tweede concertmeester bij het NNO. Daarnaast geeft hij concerten in binnen- en buitenland. Vorig jaar nam hij in Wenen een cd op met alle Capricci van Paganini.

Keiko Sakuma, geboren in Tokio, begon haar pianostudies al op jonge leeftijd. In haar geboorteland Japan won zij in 2004 de eerste prijs bij een nationaal concours. Vervolgens ging zij naar Europa. Na haar eerste eindexamen piano in 2008 aan het Mozarteum in Salzburg studeerde zij verder aan de Universiteit in Wenen, waar ze in 2009 het examen voor pianokamermuziek haalde. Zij treedt regelmatig op als soliste, begeleidster en in ensembles in vele steden. Ook was zij begeleidster bij het Musikseminar in Wenen.