Dalerpeel – Het clubgebouw van Touwtrekvereniging De Roppers is al jaren gevestigd aan de Nassaustraat in Dalerpeel. Menigeen weet dat het trainingscomplex al een tijd onderhanden wordt genomen. Zo is ondertussen een volwaardig clubgebouw gerealiseerd, is de baan overdekt en staat het aanpassen van de verlichting als volgende klus genoteerd.

Naam clubgebouw

Maar, het was nog niet helemaal compleet: er ontbrak een naam. Daar is sinds begin deze week verandering in gekomen. Het clubgebouw draagt voortaan de naam De Gesinus Veste. De naam is verbonden aan de in april 2022 overleden Gesinus Kok. Hij was de grondlegger van de club en was sinds november 2019 erelid van TTV De Roppers. Tijdens de feestweek van 1979 stond dankzij hem touwtrekken op het programma. Van daaruit kreeg de sport de welverdiende aandacht binnen én rond Dalerpeel.

“Pa leefde voor het touwtrekken”

In het bijzijn van zijn vrouw Jo, of Jogie zoals ze veelal wordt genoemd, veel familie- én alle clubleden werd het bord met de prachtige titel onthuld. De familie memoreerde daarna het belang van De Roppers in het leven van Gesinus. “Pa leefde voor het touwtrekken. Het was bijna een leefwijze voor hem en hij genoot ontzettend van alles eromheen. De trainingen, de wedstrijden en zeker ook van de gezelligheid. We zijn als familie blij en trots op het feit dat in zijn nagedachtenis de vereniging blijft voortbestaan”, aldus zoon Ben Kok.

Mede door Gesinus is de vereniging zoals deze nu is, met allemaal zeer fanatieke sporters. Naast het touwtrekken was Kok ook liefhebber van het klootschieten. Ook daarin organiseerde hij wedstrijden, geleid vanuit het adres aan de Nassaustraat. Dat juist zijn naam zichtbaar is verbonden aan het sportcomplex wordt door iedereen dan ook van harte ondersteund.

Bron tekst: Klaas Veldhuis. Foto’s: Sharon Hartman-Benjamins.