Coevorden – In Museum Thijnhof werd zaterdagmiddag een nieuwe expositie in het teken van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 geopend. Een aantal leden van het Drents Schildersgenootschap toont tot en met september 2022 werk in het centrale gedeelte van het museum aan de Gasthuisstraat. Speciaal voor deze gelegenheid gaat het om kunstenaars uit de gemeente Coevorden: Saskia Dingelstad uit Dalen, Jowan Remmig uit Gees, Mieke Clement uit Gees, Wout Wachtmeester uit Dalerpeel, Herman Kolker uit Oosterhesselen en Marieke Geerlings uit Stieltjeskanaal.

Het is de moeite waard om de expositie eens te komen bekijken.

Het thema van het culturele jaar is ‘Verbonden in verhalen’. “Deze expositie”, aldus Esselien de Groot die de opening verrichtte, “sluit daarbij goed aan, want ook de kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhalen.” Tijdens de opening zorgden vader Frits Meijerink en dochter Marieke voor de muziek.

Het museum kent geen vaste subsidie, maar kreeg voor deze expositie en de bijbehorende extra activiteiten bijdragen van de gemeente en de provincie. Het blijft niet bij deze expositie, want gedurende het culturele jaar worden activiteiten georganiseerd in de vorm van muziek, lezingen, meet & greets met kunstenaars en een workshop. Jongeren worden erbij betrokken via de CultClash van De Nieuwe Veste.

Verder is natuurlijk de vaste collectie van het museum te bewonderen en tot en met 28 november is er ook nog een expositie met werk van Annemarie de Groot en René Jansen.

Museum Thijnhof is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het eerste CultUurtje staat morgen al op het programma met The Old Times Skifflers. Zie voor meer informatie het artikel onder de foto’s. Houd voor alle activiteiten de agenda van Museum Thijnhof in de gaten.

Foto’s: Jur Kerstholt.

The Old Times Skifflers treden op in Museum Thijnhof