Dalen – Rotaryclub Coevorden hield vandaag de eerste fruitpersdag in Zuidoost-Drenthe, gecombineerd met een herfstmarkt. Het evenement vond plaats op het evenemententerrein aan de Thijakkerstraat/hoek Burgemeester Fonteinstraat in Dalen. Het werd een geslaagde dag met hopelijk een goede opbrengst voor de goede doelen.

Het is oogsttijd van het fruit en wie wilde, kon het fruit laten persen tot heerlijk sap. Rotaryleden hebben de laatste weken op allerlei adressen volop fruit geplukt en ook dat werd vandaag geperst.

De marktkramen werden beschikbaar gesteld door de woonwijkcentra Selkersgoorn en De Schutse. Aanwezig waren onder meer de bijenvereniging uit Noord-Sleen, een stand met koolzaadolie, vuurbuizen, boerderijwinkel Wolting uit Zwinderen, molen De Bente, herfststukjes, pompoenen en kalebassen van Garming uit Dalen, wijnhandel en meer Lalie uit Dalen, Floor Velthuis creatief met posters en kaarten, Noordpool IJs, de snackwagen van Hans van der Veen uit Dalen en restaurant De Baander uit Dalen, een knutselwinkel uit Dalen en Promotie Dalen. Boerderijwinkel ’t Zwien uit Gees was present en de jonge Bentheimer Bunte stalen de show.

Rotaryclub Coevorden zorgde voor stands met koffie, thee en zelfgebakken taart, waarvoor leden de laatste dagen volop in de weer waren. Daarnaast had de Rotary gezorgd voor lekkernijen als schinken, appelmoes, pruimengelei, aardbeienjam, appels en peren, pannenkoeken en knieperties. Voor kinderen stonden er springkussens. Bovendien was er livemuziek van Retro met muziek uit de jaren zestig en zeventig. De band bestaat uit zanger/gitarist Roel Luchies (The Scandals), gitarist Harry Kieft (Yolly Strings) en toetsenist Henk Stevens en drummer Harry Sommer (De Zamora’s).

Goede doelen

De opbrengst van de fruitpersdag en herfstmarkt zijn voor Stichting Kennet in Zwinderen en Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Stichting Kennet biedt een week lang gratis kamperen aan voor mensen die het niet zo breed hebben en die een week er tussenuit eens verdienen. Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe organiseert vakantieweken voor kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gaan en dat juist goed kunnen gebruiken.

Binnenkort is de opbrengst van de markt bekend en kunnen beide stichtingen worden verblijd met een cheque.