Coevorden – De bestrating in de Friesestraat, Bentheimerstraat en Sallandsestraat is klaar. Bovendien staan de bloembakken, bankjes en fietsenrekken op hun plek. De komende tijd worden de puntjes op de i gezet en gaat de aannemer aan de slag in de Schoolstraat, de Bakkersteeg en de uitrit van de Schoolstraat bij de Wilhelminasingel.

Momenteel wordt gewerkt aan de bestrating voor blinden en slechtzienden. Met het Platform Gehandicaptenbeleid wordt de route gevolgd om te kijken of het goed werkt. Eind november worden bomen geplant en de bloembakken gevuld. De grote (zit)elementen met groen aan het begin van de Friesestraat-Noord komen begin volgend jaar. De nieuwe lantaarnpalen met duurzame ledverlichting staan deze week op hun plek. De hangende verlichtingin de Friesestraat-Noord volgt in de eerste week van november. Om de Friesestraat en de Rijnsestraat op bepaalde tijden af te sluiten voor autoverkeer komen er begin volgend jaar zogenoemde zakpalen.

In en rond Schoolstraat

Wat betreft de situatie rond de Schoolstraat is de gemeente momenteel bezig om de inbreng van aanwonenden van de straten in beeld te brengen voor een definitief plan. In de Bakkersteeg wordt de rijrichting omgedraaid. Die aanpassing is nodig nu het autoverkeer terugkomt in de Friesestraat-Noord. Dat autoverkeer is pas mogelijk als de zakpalen zijn geplaatst en een verkeersbesluit is genomen. Dat wordt begin volgend jaar.

Spreekuur op afspraak

Iedere donderdag houdt Bouwen aan historie spreekuur van 16.00 tot 19.00 uur. Door corona moet een afspraak worden gemaakt via binnenstad@coevorden.nl. Vermeld daarbij de naam en telefoonnummer.

Meer lezen of volgen wat er in de binnenstad gebeurt? Kijk dan op de pagina binnenstad van de gemeente Coevorden, de Facebookpagina van Bouwen aan historie en de pagina ontwikkeling van Stad Coevorden.

Lees ook:

Veranderingen in centrum op een rijtje