Coevorden – In museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat treedt op zondag 17 oktober in het kader van het CultUurtje de band The Old Times Skifflers op. Aanmelden is verplicht in verband met de coronaregels, zo laat het museum weten.

De muziek van de vijf mannen heeft de roots in de jaren zestig. De band neemt de luisteraars mee naar het tijdperk van de skifflemuziek. Het programma heet ‘Skiffle and more’ en is semi-akoestisch. The Beatles zijn zelf ooit als skifflegroep begonnen, genaamd the Quarrymen. Skifflemuziek is ongecompliceerd, feestelijk, vrolijk en heel ritmisch en wordt beïnvloed door Ierse muziek, country, folk en blues. Ook Nederlandstalige nummers staan op het programma. De muziek is internationaal, maar Engeland is de bakermat. Ook in landen als Duitsland en Nederland was de muziek zeer geliefd.

Een kaart voor Vrienden van Museum Thijnhof kost 6 euro, andere belangstellenden betalen 12 euro. Het concert begint om 11.00 uur, de zaal is open vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan door te bellen naar 06-14657923 of te mailen naar info@thijnhof.nl.

Het museum heeft momenteel een expositie van werken van Annemarie de Groot en René Jansen.

Thijnhof heeft nieuwe expositie