Coevorden – Raptim 1 speelde vanmiddag een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Twedo. Raptim won dik verdiend met maar liefst 5-0.

Dat was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Raptim speelde een aantal goede kansen bij elkaar. Dat begon al in de 6e minuut toen Sven Meiringh, na goed voorzetten van Senna Kootstra, een schot op doel loste. Keeper Rick Manting van Twedo kon de bal pareren. In de 19e minuut was er het eerste kleine gevaar van de bezoekers; een schot van Dimitri Lazaridis bereikte bijna de ijsbaan, dus er was geen paniek bij Raptim-doelman Kay de Groot.

Een paar minuten later kwam Raptim verdiend op 1-0, een goede combinatie tussen Stan Meppelink en Sven Meiringh werd door Frank Ambergen tot doelpunt gepromoveerd. Weer een paar minuten later was er bijna de 2-0 toen een kopkans van Laurens Meppelink goed gered werd door keeper Manting. De bezoekers voetbalden weinig bij elkaar, het enige echte gevaar voor de thee was een schot van aanvoerder Sander Boer, maar Kay de Groot kon zijn doel schoonhouden. Ruststand 1-0.

Na rust was er niks nieuws onder de zon, Raptim was beter en Twedo bakte er eigenlijk weinig van. Wel kreeg het de eerste kans na rust toen Jurben Visser naast mikte. Raptim kwam na 10 minuten in de tweede helft op 2-0. Laurens Meppelink stormde na goed voorbereidend werk van Stan Meppelink alleen op keeper Manting af en met een bekeken lobje zette hij de 2-0 op het mooie nieuwe scorebord. Even later volgde de 3-0, nadat opnieuw Stan Meppelink goed doorzette en hij Sven Meiringh een niet te missen kans gunde.

Twedo richtte zich op en kreeg in de 78e minuut een behoorlijke kans via Bram Vuuregge, maar zijn schot -alleen voor keeper De Groot- ging een paar meter naast. Ook het schot van de ingevallen David Rabbers was kansrijk, het waaide echter bijna het Pikveldmeer in.

Raptim kwam in de slotfase nog op 4-0 en 5-0. Eerst verzuimde aanvoerder Stan Meppelink de score op te voeren dankzij goed voorbereidend werk van Laurens Meppelink. Zijn schot ging hoog over en bereikte bijna de ijsbaan. De 4-0 werd gemaakt door Bart Jan Stroeve, de 5-0 was van de ingevallen Lars Hoving. Bij beide doelpunten zag Twedo doelman Manting er niet goed uit. Deze doelpunten waren eigenlijk typerend voor de hele middag van Twedo. Ze beleefden een offday en maakten geen enkel moment aanspraak op punten.

Complimenten mogen er zijn voor Raptim, het collectief was erg goed vandaag en de overwinning dan ook dik verdiend. Volgende week speelt Raptim uit in en tegen Gasselternijveen.