Dalen – De Regiobank Drentse Fiets4Daagse is dinsdagochtend gestart. Ook in startplaats Dalen gingen vele fietsers van start voor dit evenement, waar zij werden verwelkomd door de organisatie. Die organisatie is in de vertrouwde handen van Stichting Dalen Promotie en zo’n veertig vrijwilligers.

De start- en finishlocatie is café-restaurant Cornelis aan de Hoofdstraat 29. Dagelijks is er keuze tussen de afstanden 30, 40 en 60 kilometer. Bovendien is er donderdag 18 juli een 4Kids-route.

Dagdeelname is ook mogelijk. Inschrijven daarvoor kan op woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 10.30 uur.

De deelnemers aan de 30 en 40 kilometer kunnen starten tussen 8.30 en 10.30 uur, de fietsers van de route van 60 kilometer kunnen vanaf 8.00 uur starten. Naast de startlocatie zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen. Parkeergelegenheid voor auto’s is er aan de Burgemeester Fonteinstraat-Thijakkerstraat.

Vandaag, dinsdag 16 juli, gaat de route richting Zwinderen, Gees, Meppen, Aalden, Orvelte, Wezup, Zweeloo, Oosterhesselen en Wachtum, afhankelijk van de gekozen afstand. In Aalden is de Jantina Hellingmolen te bezichtigen. In Oosterhesselen vindt het schildersfestival Montmartre plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 juli en in Dalen staat het horecaterras klaar. De fietsers worden vanmiddag verwelkomd door de zang van shantykoor Loo- en Drostensingers.

Morgen, woensdag 17 juli, staat vanaf 8.00 uur een gratis ontbijtbuffet voor de fietsers klaar. Het verzoek is om tijdig aanwezig te zijn. Het ontbijt is mogelijk dankzij bakkerij Kalkdijk en bakkerij Eising samen met de Plus Supermarkt en de gezamenlijke horecabedrijven.

Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, schuift ook aan en bovendien fietst zij die dag een stuk mee. De routes gaan deze dag naar het grensgebied, door onder andere Hoogstede, Laar, Ringe en Emlichheim. Die avond is er in Dalen de zomeravondmarkt van 18.30 tot 21.30 uur.

De speciale route voor kinderen in de vorm van een puzzeltocht is op donderdag 18 juli. De start is tussen 8.30 en 9.00 uur. Op de route van circa 25 kilometer zijn er allerlei bijzondere kinderactiviteiten en verrassingen. Zij kunnen onderweg een fietsvaardigheidstest doen en na afloop krijgen zij een diploma. Eenmaal terug in Dalen mogen zij bovendien een speciale medaille in ontvangst nemen.

De routes voor de andere deelnemers gaan richting Dalerpeel en voeren door onder andere De Krim, Anerveen, Oud-Lutten, Hardenberg en Gramsbergen.

Op de laatste fietsdag op vrijdag 19 juli gaan de deelnemers naar Den Hool, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen en Schoonebeek. De langste route gaat door het kassengebied van Erica.

Meer informatie is te vinden op de website Dalen Nu.