Coevorden – Burgemeester Bert Bouwmeester reikte vrijdagmiddag zes koninklijke onderscheidingen uit op het terras van het Kasteel. Dit zestal kreeg in april reeds de koninklijke onderscheiding toegekend. Door de coronacrisis gebeurde dat op andere wijze.

Op 24 april bezocht de burgemeester achtereenvolgens Roelof Sikken in Erm, Klaas Tiktak in Aalden, Anita Klingenberg in Zweeloo, Elly van ‘t Hul in Holsloot en het echtpaar Jo Assen en Marietje Assen-Bosman in Dalen. Zij kregen de oorkonde behorende bij de onderscheiding.

Nu echter was het tijd voor de uitreiking van het officiële lintje. De nieuwe Leden in de Orde van Oranje Nassau werden met hun naasten verwelkomd, waarna de burgemeester een beeld gaf van de meest uiteenlopende en omvangrijke vrijwilligersactiviteiten.

De daadwerkelijke uitreiking verliep wat anders. De burgemeester legde het lintje klaar, waarna de partner of een familielid de onderscheiding opspeldde.

Na dankwoorden van diverse gedecoreerden werd het officiële gedeelte afgesloten en werd een toost uitgebracht. Tot slot werd de traditionele groepsfoto gemaakt, waarna het tijd was voor een informeel samenzijn.

Lees onderaan dit artikel meer over alle activiteiten van de gedecoreerden.

Zes inwoners gemeente krijgen lintje