Sleen – Bibliotheek Sleen heeft voor dinsdag 26 november een lezing over tuinieren met permacultuur op het programma. Deze lezing staat in het kader van duurzaamheid, het thema van de campagne Nederland Leest.

Permacultuur is een ontwerpsysteem, dat kan voorzien in alle behoeften van de mensheid op een manier die het milieu ten goede komt. In deze lezing vertelt Arthur Buitelaar wat permacultuur is en hoe permacultuur in het leven kan worden toegepast. Hij laat zien dat permacultuur vooral een andere manier is om naar de wereld te kijken en vanuit deze blik te handelen. Hierdoor ga je nieuwe mogelijkheden zien om huidige problemen op te lossen op een manier die gunstig is voor zowel de mens als de aarde. Hij toont dit aan de hand van praktische voorbeelden uit eigen tuin.

Sinds 2012 is Arthur bezig met het ontwikkelen van een perma cultuursysteem op ‘Het Moeras’, de boerderij waar zijn familie de afgelopen 25 jaar heeft gewoond. Hier laat hij zien hoe permacultuur er in de praktijk uit kan zien en hoe hij en zijn familie een groot deel van het voedsel dat zij nodig hebben zelf telen op een manier die een positief effect heeft op de gezondheid en biodiversiteit van de tuin.

De lezing in de bibliotheek aan de Westrupstraat begint om 20.00 uur. De toegang kost 3 euro voor bibliotheekleden en 4,50 euro voor andere belangstelling. Voor informatie en aanmelding: info@bibliotheeksleen.nl of tel. 088 0128260.

Foto: ‘Het Moeras’.