Dalen – De werkgroep Duurzaam en Dorpsbelangen Dalen is gestart met een petitie. “Tijdens de voorlichtingsavond over de verdubbeling van de N34 in 2018 in Cornelis werd door vele inwoners van Dalen de vraag gesteld of er ook voorzieningen getroffen zouden worden om geluidsoverlast te beperken. Doel van de wegverdubbeling is tenslotte om het aantal verkeersbewegingen over de N34 te kunnen vermeerderen.

Geen voorzieningen

Het antwoord op deze vraag was simpel en kort: nee. Wel zal zogenoemd fluisterasfalt worden toegepast”, zo schrijft Dorpsbelangen Dalen op haar website.

“Bij Ane”, zo schrijven de werkgroep en Dorpsbelangen, “werd de N34 niet verdubbeld, maar aangepast naar een weg voor maximaal 100 km. Daarvoor plaatste de provincie Overijssel op het viaduct houten schermen om geluidsoverlast te verminderen. Bij Hardenberg zijn betonnen randen langs de N34 geplaatst om het geluid te beperken.”

Uitgelezen kans

Gezien de inspanningen van de provincie Drenthe voor een zonneroute langs de A37 en de Hunebed Highway vinden de werkgroep en Dorpsbelangen, dat het plaatsen van een scherm van zonnepanelen aan beide zijden van het talud en viaduct bij Dalen een uitgelezen kans is om nu al als voorbeeldproject te dienen.

Meer informatie is hier te vinden. Op de Facebookpagina komen inmiddels reacties binnen.

Foto: De N34 bij Dalen. De bomen zijn inmiddels gekapt.