Coevorden – In het gemeentehuis van Coevorden vindt vrijdag 22 november om 9.00 uur de prijsuitreiking van de TECHbattle plaats. Wethouder Jeroen Huizing maakt de prijswinnaars bekend.

Voorafgaand aan de Open Bedrijvendag vond vrijdag 1 november Onderwijs Ontmoet Ondernemers plaats, een samenwerking tussen de gemeente, De Nieuwe Veste en bedrijven. De leerlingen kregen een kijkje achter de schermen bij diverse bedrijven.

Leerlingen van diverse basisscholen gingen daarna aan de slag met de TECHbattle met een creatief verslag van hun bezoeken. Het eindresultaat is vandaag, dinsdag 19 november, opgehaald bij de scholen. Elke school heeft een creatief verslag geselecteerd.

De makers van die verslagen zijn uitgenodigd om de resultaten van alle scholen te bekijken en hun prijs in ontvangst te nemen. Zij openen de tentoonstelling samen met Huizing op feestelijke wijze.

De deelnemende scholen waren de Mijndert van der Thijnenschool, Parkschool, Buitenvreeschool, Dr. Picardtschool, Wilhelminaschool, Panta Rheischool en Paul Krugerschool.

De TECHbattle is opgezet door Dutch TechZone, de gemeente Coevorden en het basisonderwijs in Coevorden. De organisatie hoopt met de TECHbattle te bereiken dat jongeren op een eigentijdse manier met techniek in aanraking komen.

Lees ook:

Leerlingen leven zich uit tijdens techbattle

Onderwijs Ontmoet Bedrijven op vrijdag 1 november