Coevorden – Het was een vrolijke en zeer milieuvriendelijke middag in Theater Hofpoort vandaag. Vanwege de eerste landelijke Kindertheaterweek hield het theater een voorstelling rondom afval en de natuur met allerlei creatieve activiteiten vooraf in Het Cultuurhuis.

In de danszaal van HOME DanceCompany deed Verrukkelijke Vuilnisman Janpier kunstjes met de bezemtrapeze, werden kinderen doorboord in een kliko en leerde iedereen jongleren met afval. Kunstenaar Harry Arling was er met zijn Kosmotrinks. De kinderen mochten hem alles vragen en konden ook zelf aan de slag.

Wendy Langemaat (van stichting NICHE) en ruimtelijk vormgever Saskia de Groot waren met de AfvalKunstFabriek aanwezig. Van het afvalbuffet mochten kinderen hun materialen kiezen om hun eigen afvalmonster te maken.

De voorstelling van Arie Vontura was interactief en de kinderen met hun begeleiders deden allemaal enthousiast mee met hun koptelefoon op in de Hofpoortzaal.
En zo ontstond er spontaan een kinderklimaatconferentie met heel goede oplossingen om Moeder Natuur een handje te helpen. Tenslotte gingen alle kinderen naar huis met een bidon zodat ze kunnen besparen op het gebruik van plastic flesjes.

De middag is mogelijk gemaakt door de gemeente Coevorden, JOGG (met als slogan Gezonde jeugd, gezonde toekomst, voorheen bekend als Jongeren op gezond gewicht’), de VVTP (groep van 29 theater- en muziekproducenten), Prins Bernhard Cultuurfonds, Nationaal Theaterfonds, Podiumkids en Stichting Cultuurpodium Coevorden.

Tekst: Saskia Kluwen. Foto’s: Wendy Langemaat en Anke Pepping.