Coevorden – MFC aan de Monierweg houdt zaterdag 28 oktober een concert met hardrock, grunge en een snufje metal op het programma. De bands die er optreden zijn Velveteen Rabbit met als thuisbasis Utrecht, de Overijsselse hardrockformatie Roundabouts en de uit Emmen afkomstige grungerockband Bliss.

De eerste band is Roundabouts. Deze vijfkoppige hardrockformatie barst van het enthousiasme en kan niet wachten om haar muziek aan jullie te presenteren. Gooi de gitaarriffs, puurheid en energie van bands als Airbourne, Halestorm, Paramore & John Coffey in een blender en wellicht krijg je wel iets heel erg klinkt en voelt als Roundabouts.

Daarna komt Velveteen Rabbit. Met invloeden van een vroege PJ Harvey, een sprankel Bad Brains en een groezelige saus van METZ opereert deze band op het kruispunt van punkrock, grunge en metal en weet het publiek te verrassen met stijlwisselingen en breaks. “Elk nummer is als een filmscene en die willen we in zijn eigen sound gieten. Ongeacht de stijl.”

Tot slot is het tijd voor Bliss, een opkomende heavy pop-/indierockband uit Nederland. De muziek is geïnspireerd op bands als Inhaler en Nirvana. Bliss. heeft in 2022 de debuutsingle ‘Morning Sun’ uitgebracht en inmiddels is er nieuwe muziek onderweg. Bliss. wordt geleid door zanger, songwriter en gitarist Jordan Osman. de sterke ritmesectie bestaat uit drummer Mark Koning en bassist Hugo Schultz en melodieus geheim wapen Martijn van der Ark op gitaar.

MFC, Metal Front Coevorden, opent zaterdagavond 28 oktober de deuren om 20.30 uur, de eerste band start om 21.30 uur. De entreekosten zijn 10 euro p.p., leden betalen 6 euro. Er is een pinautomaat aanwezig aan de Monierweg 32. Het complete artikel met links naar video’s, websites en foto’s is hier te vinden.