Emmen – Een 35-jarige man uit Emmen raakte zwaargewond toen hij op zondagavond 27 februari 2022 rond 20.45 uur in zijn scootmobiel werd aangereden door een auto. Bij de aanrijding was mogelijk opzet in het spel. Na een uitzending van Opsporing Verzocht in juni werden twee tips doorgegeven.

Het politieonderzoek heeft geleid naar twee verdachten. Er is op 27 juni 2022 een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze aanrijding. Het gaat om een 18-jarige man uit Coevorden. Hij zit nog vast en zal zich binnenkort moeten verantwoorden tegenover de rechtbank. Er is ook een tweede verdachte bij de politie in beeld. Het gaat om een man, de politie weet wie hij is en is naar hem op zoek.

De 35-jarige man reed die zondag 27 februari in de scootmobiel richting winkelcentrum Emmermeer. Op de Nijkampenweg in Emmen werd hij aangereden door een grijze Mercedes A190. De auto is vervolgens doorgereden. De man is zwaargewond achtergebleven en later met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Camerabeelden van de aanrijding

Van de aanrijding zijn camerabeelden, waarop de aanrijding en de grijze Mercedes goed te zien. Deze auto, met gestolen Duitse kentekenplaten, werd binnen twee uur na de aanrijding uitgebrand teruggevonden op de Oude Dalerveensestraat in Dalen. De kentekenplaat is op 4 februari gestolen in Emlichheim. Ook is inmiddels bekend dat dezelfde auto op maandag 14 februari waarschijnlijk betrokken is geweest bij een fietsendiefstal bij de Jumbo aan de Ing. Arjen Vonkweg in Coevorden. Ook hiervan zijn beelden.

Informatie over aanrijding, brand en fietsendiefstal

De politie is in dit onderzoek op zoek naar meerdere verdachten die betrokken zijn geweest bij de vermoedelijke opzettelijke aanrijding op zondagavond 27 februari. Ook wil de politie weten wie er een rol heeft gespeeld bij de fietsendiefstal op maandag 14 februari aan de Ing. Arjen Vonkweg.

De beelden van de aanrijding en de fietsendiefstal worden gedeeld, omdat de politie denkt dat er mensen zijn die ons meer kunnen vertellen over de incidenten. Voor het in brand steken van de Mercedes is inmiddels een verdachte aangehouden.

De auto heeft diverse dagen in de omgeving van Emmen en Coevorden rondgereden. De politie wil graag in contact komen met mensen, die de auto tussen 14 en 27 februari hebben gezien of weten wie de auto toen in bezit had.

Weet u meer of heeft u later misschien nog iets gehoord over een van deze incidenten? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw tips ook kwijt via dit tipformulier.