Coevorden – Van Heutsz kwam aan bod in de eerste aflevering van ‘De Beeldenstorm’, een nieuw programma van Erik Dijkstra, die naast tv-presentator historicus is. In het programma ‘De Vooravond’ van donderdagavond kwam het onderwerp ter sprake.

Dijkstra toog naar Coevorden en interviewde er diverse inwoners. In ‘De Vooravond’ deed hij zijn beweegredenen voor zijn nieuwe programma uit de doeken. De uitzending is via DEZE LINK te bekijken. Na ruim twaalf minuten begint het item over Van Heutsz.

Maarten van Rossem, eveneens historicus, kwam ook nog kort aan het woord. “Als Coevorden Van Heutsz niet had, zou je vergeten dat Coevorden bestaat. Coevorden heeft alleen Van Heutsz en dat is best zielig.” Het kan niet anders: Van Rossem heeft toch iets met Coevorden. Jaren geleden zei Van Rossem in een televisieprogramma, dat de kans op een aanslag in Coevorden vrijwel nihil is. Tijdens zijn theatercollege in Theater Hofpoort in maart 2018 zei hij, dat dat moest worden uitgelegd als een compliment.