Coevorden – FabLab Coevorden opent op woensdag 20 januari officieel haar deuren. Om de sleutel voor de opening te vinden, kunnen inwoners van Coevorden en omstreken aan de slag met de speciaal ontwikkelde escaperoom. Vind de juiste sleutelwoorden en zorg dat de opening op 20 januari kan doorgaan! “We willen heel graag open en daarom loven we een beloning uit voor alle juiste inzendingen”, aldus Kirsten Kosters, de coördinator van het FabLab. De beloning bestaat uit een gratis workshop in 2021.

De opening van het FabLab is geheel coronaproof en zal daarom met een klein gezelschap plaatsvinden. Kirsten: “We willen wel iedereen erbij betrekken en daarom gaan de kinderen eerst aan de slag met de FabLab Escaperoom. De FabLab Escaperoom is te downloaden op de website van het FabLab. De oplossing kan ook via deze website worden gemeld. De winnaar wordt tijdens de opening van het FabLab bekendgemaakt. De opening is online te volgen.

De afgelopen periode heeft een aantal kinderen het FabLab al kunnen testen in de testweken van het FabLab. Enkele workshops konden door corona niet doorgaan. “De aanwezige kinderen waren erg enthousiast over de workshops. Daarom gaan we gewoon door met de plannen, ook al zullen die soms aangepast moeten worden”, vertelt Kirsten.

FabLab Coevorden is een inspirerende werkplaats voor jong en oud. Er staan allerlei gave machines zoals 3D-printers, lasersnijders en diverse robots. Op dit moment zijn er workshops voor met name in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Als de coronamaatregelen worden versoepeld, komen er ook activiteiten voor jongeren en volwassenen worden aangeboden. FabLab Coevorden is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente. Het is één van de projecten, die mede door de RegioDeal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de RegioDeal werken verschillende partijen met elkaar aan het verbeteren van de welvaart in de regio.

Hoofdfoto: Kinderen hebben het FabLab getest tijdens de bètatestweken. Ze gaven de workshops gemiddeld een 9,4.