Coevorden – In de synagoge aan de Kerkstraat wordt op zaterdag 30 januari om 15.00 uur de tentoonstelling ‘Mystiek van de Hebreeuwse letters’ met werk van schilder en mysticus Ruud Bartlema geopend. Bartlema geeft voorafgaand aan de opening een lezing over zijn schilderwerk en de mystiek van de Hebreeuwse letters.

In de synagoge zijn circa vijftien schilderijen van zijn hand te zien. Ruud Bartlema (1944) studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam en bekwaamde zich als beeldend kunstenaar aan de Vrije Academie in dezelfde stad. Ruud woont en werkt als beeldend kunstenaar en leraar Joodse Mystiek in Amsterdam.

Wie de opening wil bijwonen, dient zich aan te melden via info@synagoge-coevorden.nl gezien het feit, dat er maar weinig mensen tegelijk in de synagoge aanwezig mogen zijn. De tentoonstelling is te zien tot september 2021. De openingstijden van de synagoge, met voorbehoud vanwege de coronamaatregelen, zijn tot en met maart van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur en van april tot en met oktober van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de activiteiten in de synagoge staat op de website.