Coevorden – Jan Beuving komt met zijn programma ‘Rotatie’ op zaterdag 8 februari naar Theater Hofpoort.

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. De muziek is van Tom Dicke.

Jan Beuving (1982) voltooide, na zijn middelbareschooltijd, een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij eind 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver. Sinds zijn afstuderen is hij gevestigd als tekstschrijver en cabaretier. Hij is iedere woensdagochtend te horen met een taalrubriek op NPO Radio 1 en hij schrijft columns voor de wetenschapspagina van dagblad Trouw. Van 2015 tot 2019 was hij columnist voor NOS Studio Voetbal.

Annie M.G. Schmidtprijs

Hij won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 met Angela Groothuizen en Nico Brandsen. Hij schreef liedjes over rekenen en taal voor het Klokhuis. Voor een van die liedjes won hij de Willem Wilminkprijs 2017. Hij leverde liedteksten voor theaterprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen. In 2019 won Jan, samen met Tom Dicke (compositie) en Patrick Nederkoorn (uitvoering) opnieuw de Annie M.G. Schmidtprijs, nu voor het lied Die Geur uit de voorstelling ‘Leuker kunnen we het niet maken’ over de Belastingdienst. In het najaar van 2020 speelt het drietal een oudejaarsconference.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Een toegangskaart kost 17,50 euro en is inclusief een consumptie. Kaarten zijn online te bestellen en te koop in The ReadShop aan de Friesestraat 26.

N.B. In het magazine Open doek staat een foutieve datum bij deze voorstelling genoemd. De juiste datum is dus zaterdag 8 februari.

Foto: Maartje ter Horst & André Beuving.