Dalen – “Gewoon deurgaon.” Dat zei de heer Roelof Scholten afgelopen jaar toen hij honderd werd. Hij heeft de daad bij het woord gevoegd: vandaag is hij 101 jaar oud geworden. Alle reden voor burgemeester Renze Bergsma om hem te bezoeken en te feliciteren.

Scholten is geboren en getogen in Dalen. Het grootste deel van zijn leven, maar liefst 69 jaar, woonde hij aan De Mars in Dalen waar hij en zijn vrouw een boerderij hadden. Hij en zijn vrouw trouwden in 1962. Na al die jaren aan De Mars verhuisde het paar naar de Burgemeester Ten Holteweg en na tien jaar volgde een verhuizing naar de Meulenhof, waar Scholten en zijn vrouw twintig jaar woonden. Helaas overleed zijn vrouw vorig jaar januari op 93-jarige leeftijd na een huwelijk van bijna 65 jaar. Scholten verhuisde daarna naar de Meulenhof.

Ondanks het gemis van zijn vrouw is Scholten altijd goedgemutst, dat beaamt zijn nicht Grietje. Zijn gezondheid laat hem nog niet in de steek, maar helaas is Scholten slechthorend en hij ziet slecht. Regelmatig maakt hij nog een wandelingetje. “Maar wel langs de bekende paden, anders komt het niet goed.”

De burgemeester en Scholten maakten een gezellig praatje, want tijdens een-op-eengesprekken kan Roelof nog wel uit de voeten. Tijdens het gesprek kwam naar voren, dat Roelof Scholten altijd een harde werker is geweest, waarin de boerderij de hoofdrol speelde.

Het echtpaar Scholten kreeg geen kinderen, maar hij wordt omringd door zorg van neven en nichten. Zijn verjaardag werd zondag reeds gevierd met familie, buren en vrienden.